Säännöt (hallit ja kenttä)

Mikkelin Koiraurheilukeskus Oy:n säännöt

OHJAAJAN VASTUU

 1. Maksaessaan koulutusmaksun ja/tai lunastaessaan avaimen ohjaaja sitoutuu noudattamaan harjoittelualueen eli hallien ja ulkokentän käytöstä sovittuja sääntöjä ja huolehtimaan jäsen- ja harjoittelumaksuista sekä talkoovelvoitteestaan. Harjoittelualuetta saavat eri maksua vastaan käyttää vain jäsenmaksun ja harjoittelumaksun maksaneet jäsenet, jotka edustavat virallisissa kilpailuissa yhdistystä. Jäsenillä, jotka osallistuvat ohjattuun tai omatoimiseen agilitykoulutukseen tulee olla Suomen Agilityliiton A-, B- tai C-lisenssi. Tokokoulutukseen osallistuvilta ei edellytetä lisenssin hankkimista. Mikäli ohjaaja rikkoo näitä sääntöjä, voidaan treenioikeus ja/tai avainkortti poistaa määrätyksi ajaksi eikä koulutusmaksua palauteta. Päätökset tekee hallitus koulutustoimikunnan esityksestä.
 2. Koiria saa ulkoiluttaa turvallisuussyistä ainoastaan merkityillä alueilla. Ulkoiluttaminen valjastusalueella ja raviradalla on kielletty. Koira on pidettävä kytkettynä ulkoilutusalueella sekä piha-alueella. Koira pidetään hallissa ja kentällä kytkettynä myös silloin kun se ei ole harjoitteluvuorossa. Hallin ovista kuljettaessa ohjaaja kulkee ovesta aina ennen koiraa turvallisuussyistä.
 3. Ohjaaja/harjoitusalueen vuokraaja vastaa siitä, että tilat ovat luovutettaessa samassa kunnossa kuin vastaanotettaessa.
 4. Ohjaaja vastaa omasta ja koiransa vakuutusturvasta. Koiran haltija vastaa koiransa turvallisuudesta sekä koiran harjoitusalueelle ja sen muille käyttäjille aiheuttamista esine-, henkilö- ja eläinvahingoista. Mikkelin Koiraurheilukeskus Oy ei korvaa koiralle tai koiran haltijalle harjoitusalueella tai esteillä tapahtuneita vahinkoja.
 5. Harjoitusalueelle tulevien koirien tulee olla terveitä ja Suomen Kennelliiton määräysten mukaisesti rokotettuja (poislukien pentutreffit ja –kurssit).
 6. Koiraa on kohdeltava kunniottavasti ja asiallisesti. Koiran kovakourainen käsittely on kielletty.
 7. Sairaan tai selvästi ylipainoisen koiran kanssa ei saa harjoitella.

SIISTEYS

 1. Puhdista kenkäsi ja koirasi hiekasta, kurasta ja lumesta ennen halliin menoa, jotta matot pysyvät mahdollisimman kuivana ja puhtaana. Käytä erillisiä sisäkenkiä hallissa. Sisäkengillä ei saa kävellä ulkona esim. koiraa haettaessa autosta, vaan kengät tulee aina vaihtaa ulos/sisään kuljettaessa.
 2. Halli ja sen ympäristö on pidettävä siistinä. Siivoa roskasi ml. karvatupot ja koirien jätökset myös piha-alueelta ja lämmittelylenkiltä harjoittelualueen roska-astioihin. Piha-alueella ei saa pissattaa koiria. Pissa- tai kakkavahingon sattuessa hallissa paikka puhdistetaan välittömästi siihen varatuilla välineillä ja puhdistusaineilla. 10 euron jätössakko maksetaan seuran tilille.
 3. Juoksuiset nartut saavat treenata sekä hallissa että kentällä omatoimisesti ja treeniryhmissä. Hallissa treenatessa nartuilla on käytettävä juoksuhousuja, kentällä voi treenata ilman koiran juoksuhousuja. Juoksunartut saavat olla treenialueella vain oman suoristusvuoronsa aikana. Narttujen omistajia pyydetään ulkoiluttamaan koirat juoksujen aikaan sivummalla treenialueesta. Treeniryhmissä juoksunnartun treenaamisen käytännön järjestelyt kannattaa sovitella toiset koirakot huomioiden. Juoksunartun kanssa voi osallistua myös epävirallisiin kisoihin.

OHJEITA

 1. Käytä harjoitellessasi vain keinonurmelle soveltuvia jalkineita. Nastat eivät saa ylittää 5 mm ja metallipiikkien käyttö on kielletty.
 2. Siirrä esteet nostamalla, ei raahaamalla, jotta matto ei rikkoonnu.
 3. Halliin 1 saa jättää agilityesteet parittomilla viikoilla, parillisilla viikoilla ne raivataan hallin seinustalle. Halliin 2 saa jättää agilityesteet parillisilla viikoilla, parittomilla viikoilla ne raivataan hallin seinustalle.
 4. Hallien seinäpintoihin ei saa kiinnittää mitään ilman halliosakeyhtiön lupaa.
 5. Tupakointi on sallittu vain siihen osoitetulla paikalla.
 6. Hallien valot on sammutettava ja ovet lukittava lähtiessä, jos halliin ei jää muita käyttäjiä.

AUTOJEN PYSÄKÖINTI

 1. Autot tulee pysäköidä joko hallien päädyssä olevalle parkkipaikalle tai P1-hiekkaparkkiin, joka sijaistee Raviradantien oikealla puolella hieman ennen halleja (opaste P1).
 2. Autoja EI SAA pysäköidä hallin kentälle, tenniskenttien parkkipaikalle tai Raviradantien varteen.

Mukavia ja onnistuneita treenejä!