Epäviralliset kilpailut (Agility)

EPÄVIRALLISET KILPAILUT 20.9.22 klo 18:00 ALKAEN KALEVANKANKAALLA

Seuraavat aksaepikset ovat 20.9. klo 18 alkaen halli 2:ssa. Epiksissä kisataan Möllicupin toinen osakilpailu.
– Putki-hyppyluokka
– Mölliluokka
– Kisaavien luokka
Tuomarina Sanna Airas
Epikset kisataan hallissa (kumirouhetäytteinen keinonurmi).
Ennakkoon ilmoittautuminen 17.9. mennessä 5 e/startti, paikan päällä 10 e/startti.
Ilmoittaudu linkin kautta. Tervetuloa!

MAH:N EPÄVIRALLISTEN KILPAILUJEN SÄÄNNÖT

Kilpailuihin voivat osallistua kaikki agilityn harrastajat. Kilpailulisenssiä ei tarvita. Epävirallisissa kisoissa noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Koiran rokotustodistus esitetään ilmoittautumisen yhteydessä kisapaikalla. Koiran on oltava terve ja kisakuntoinen.

Juoksuiset nartut saavat osallistua. Juoksunartuilla on oltava juoksuhousut ja maton käyttö on pakollista.

Kisoihin ilmoittaudutaan ennakkoon nettilomakkeella, jolloin kisamaksu 5 euroa/startti. Kisapaikalla ilmoittautuneiden kisamaksu on 10 euroa/startti.

Kaikissa luokissa palkitaan ns. ristiin eli kaikista rimakorkeusluokista palkitaan yhteensä viisi parasta koirakkoa.

Ratojen uusintamahdollisuus ilmoitetaan kilpailukohtaisesti.

Luokat ja ikärajat

Hyppy-putkiluokka (10 kk täyttäneet, ei kisanneet)

Hyppy-putkiluokkaan voivat osallistua 10 kuukautta täyttäneet koirat. Hyppyesteen rimakorkeudet ovat 10 cm, 10 cm, 20 cm, 30 cm ja 40 cm. Ilmoittautuminen tapahtuu rimakorkeuden mukaan. Luokka arvostellaan joko virallisia sääntöjä noudattaen tai vaihtoehtoisesti siten, että hylkäykseen johtavasta virheestä saa 10 vp (esim. junnukisat). Kisaavat koirakot voivat osallistua hyppy-putkiluokkaan kisan ulkopuolisina.

Mölliluokka (12 kk täyttäneet, ei kisanneet)

Mölliluokkaan voivat osallistua kaikki 12 kuukautta täyttäneet koirat, jotka eivät ole vielä osallistuneet virallisiin agilitykilpailuihin. Kaikki esteet ovat sallittuja (ei pakollisia), mutta kepeille ja kontaktiesteille on helpot/suorat lähestymiset. Hyppykorkeutena on säkäluokan minimikorkeus. Luokka arvostellaan virallisia sääntöjä noudattaen tai vaihtoehtoisesti siten, että hylkäykseen johtavasta virheestä saa 10 vp (esim. luokan ollessa Möllicupin osakilpailu). Kisaavat koirakot voivat osallistua mölliradalle kisan ulkopuolisina.

Kisaavien luokka (18 kk täyttäneet kisanneet koirat)

Kisaavien rata on tasoltaan kakkosluokan tasoinen. Kisaavien luokkaan voivat osallistua kaikki 18 kuukautta täyttäneet koirat. Kisaavien luokassa on kansallisten sääntöjen mukaiset kokoluokat. Kisaavien luokka arvostellaan virallisten sääntöjen mukaan. 

 

MAH:N MÖLLICUPIN SÄÄNNÖT

Möllicup on tarkoitettu MAH:n koirakoille, jotka eivät ole osallistuneet virallisiin agilitykilpailuihin. Jos koirakko on aloittanut kisaamisen virallisissa agilitykilpailuissa osallistuttuaan ensimmäiseen Möllicup-osakilpailuun, koirakko voi osallistua myös jäljellä oleviin osakilpailuihin.

Koiran on oltava vähintään 15 kuukauden ikäinen, terve ja kisakuntoinen. Ohjaajalla on oltava MAH:n agilitylisenssi.

Möllicupissa koira kisaa oikeassa kokoluokassaan. Rajatapauskoirilla ohjaaja voi päättää kokoluokan yhdessä tuomarin kanssa. Koiran on kisattava koko Möllicupin ajan samassa kokoluokassa.

Möllicupissa on kolme osakilpailua. Niissä noudatetaan mölliluokan sääntöjä, jotka löytyvät edellä olevasta tekstistä. HUOM! Hylkäykseen johtavasta virheestä saa 10 vp.

Möllicupin osakilpailussa jokaisen kokoluokan cupiin osallistuvat koirakot sijoitetaan paremmuusjärjestykseen tuloksen perusteella. Pisteet jaetaan seuraavasti:

  1. sija 10 pistettä
  2. sija 9 pistettä
  3. sija 8 pistettä
  4. sija 7 pistettä
  5. sija 6 pistettä
  6. sija 5 pistettä
  7. sija 4 pistettä
  8. sija 3 pistettä
  9. sija 2 pistettä
  10. sija tai enemmän 1 piste

Mikäli koirakot päätyvät samaan tulokseen, ne sijoittuvat samalle sijalle ja saavat kyseisestä osakilpailusta saman verran pisteitä.

Möllicupin kokonaispisteet eli osakilpailujen yhteispisteet ratkaisevat cupin voittajat. Mikäli koirakot päätyvät samaan kokonaispistemäärään, lasketaan koirakon sijoitukset yhteen. Pienemmät sijoituspisteet saanut koirakko voittaa.

Möllicupissa palkitaan jokaisen kokoluokan paras koirakko. Voittajat palkitaan kiertopalkinnoilla, jotka voittajat kaiverruttavat itse MAH:n huolehtiessa kulut. Kaiverrettu kiertopalkinto on palautettava viimeistään seuraavan vuoden Möllicupin viimeisessä osakilpailussa.