Epäviralliset kilpailut (Agility)

Hyväntekeväisyys agiepikset ke 29.6.2022 klo 18 alkaen

Kohteena on ”Ukrainan juniorit Suomeen 14.-17.7.2022”. Keräyksen tarkoituksena on mahdollistaa ukrainalaisten agilityjunioreiden osallistuminen agilityn junioreiden MM-kilpailuihin heinäkuussa.
Teeman mukaisesti junnuohjaajat palkitaan erikseen ja junnut voivat kisata esim. perheen kokeneella koiralla helpoissa luokissa.

Tervetuloa kisaamaan koko perheen voimin!

Alla linkki ilmoittautumislomakkeeseen.
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScKKXUC4F8GzQle4l…/viewform

EPÄVIRALLISTEN KILPAILUJEN SÄÄNNÖT

Kilpailuihin voivat osallistua kaikki agilityn harrastajat. Kilpailulisenssiä ei tarvita. Epävirallisissa kisoissa noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Koiran rokotustodistus esitetään ilmoittautumisen yhteydessä kisapaikalla. Koiran on oltava terve ja kisakuntoinen. Juoksuiset nartut saavat osallistua. Juoksunartuilla on oltava juoksuhousut ja maton käyttö on pakollista. 

Kisoihin ilmoittaudutaan ennakkoon nettilomakkeella, jolloin kisamaksu 5 euroa/startti. Kisapaikalla ilmoittautuneiden kisamaksu on 10 euroa/startti. Kisamaksu maksetaan paikan päällä käteisellä. Suosittelemme tasarahaa.

 

Kilpailut, luokat ja ikärajat

Hyppy-putkiluokka (10 kk täyttäneet, ei kisanneet)

Möllit (12 kk täyttäneet, ei kisanneet)

Kisaavat 18 kk täyttäneet

Hyppy-putkiluokkaan voivat osallistua 10 kuukautta täyttäneet koirat. Hyppyesteen rimakorkeudet ovat 10 cm, 20 cm, 30 cm ja 40 cm. Ilmoittautuminen tapahtuu rimakorkeuden mukaan. Kilpailevat koirakko voi osallistua hyppy-putkiluokkaan kisan ulkopuolella. Hyppy-putki luokassa palkitaan ns. ristiin, eli kaikista rimakorkeus luokista palkitaan yhteensä viisi parasta koirakkoa. Hyppy-putki luokassa hyl = 10vp.

Möllikisaan voivat osallistua kaikki 12 kuukautta täyttäneet koirat, jotka eivät ole vielä osallistuneet virallisiin agilitykilpailuihin. Kaikki esteet ovat sallittuja, mutta kepeille, ja kontaktiesteille on helpot/suorat lähestymiset. Kisaavat koirakot voivat osallistua mölliradalle kisan ulkopuolisina. Hyppykorkeutena on säkäluokan minimikorkeus. Tuomari määrittelee radalle ihanne- ja maksimiajan. Mölliradalla koirakkoa ei hylätä, vaan jokaisesta hylkäykseen johtavasta virheestä tulee 10 virhepistettä. Tällaisia virheitä ovat esimerkiksi väärä rata tai ohjaajalla lelu/makupala kädessä. Tarvittaessa tuomari voi keskeyttää koirakon suorituksen. Syynä voi olla esim. koiran aggressiivisuus, ohjaajan epäasiallinen  käytös koiraansa kohtaan tai se, että koira tekee tarpeensa radalle. Rata suoritetaan kilpailunomaisesti virallisia sääntöjä noudattaen. Möllikisassa palkitaan viisi parasta koirakkoa ns. ristiin eli kokoluokasta riippumatta.

Kisaavien rata on tasoltaan kakkosluokan tasoinen. Kisaavien radalle voivat osallistua kaikki 18 kuukautta täyttäneet koirat. Kisaavien radalla on kansallisten sääntöjen mukaiset kokoluokat. Kisaavien rata arvostellaan virallisten sääntöjen mukaan. Kisaavien radalla palkitaan viisi parasta koirakkoa ns. ristiin eli kokoluokasta riippumatta.

 

MÖLLICUPIN SÄÄNNÖT

Möllicup on tarkoitettu MAH:n koirakoille, jotka eivät ole osallistuneet virallisiin agilitykilpailuihin. Jos koirakko on aloittanut kisaamisen virallisissa agilitykilpailuissa osallistuttuaan ensimmäiseen Möllicup-osakilpailuun, koirakko voi osallistua jäljellä oleviin osakilpailuihin. Koiran on oltava vähintään 15 kuukauden ikäinen, terve ja kisakuntoinen. Ohjaajalla on oltava MAH:n lisenssi. Möllicupissa koira kisaa oikeassa kokoluokassaan. Rajatapauskoirilla ohjaaja voi päättää kokoluokan yhdessä tuomarin kanssa. Koiran on kisattava koko möllicupin ajan samassa kokoluokassa.

Möllicupissa on kolme osakilpailua. Niissä noudatetaan möllikisojen sääntöjä, jotka löytyvät edellä olevasta tekstistä. Ratojen vaikeusaste kasvaa osakilpailujen myötä.

Möllicupin osakilpailussa jokaisen kokoluokan cupiin osallistuvat koirakot sijoitetaan paremmuusjärjestykseen tuloksen perusteella. Pisteet jaetaan seuraavasti:

  1. sija 10 pistettä
  2. sija 9 pistettä
  3. sija 8 pistettä
  4. sija 7 pistettä
  5. sija 6 pistettä
  6. sija 5 pistettä
  7. sija 4 pistettä
  8. sija 3 pistettä
  9. sija 2 pistettä
  10. sija tai enemmän 1 piste

Mikäli koirakot päätyvät samaan tulokseen, ne sijoittuvat samalle sijalle ja saavat kyseisestä osakilpailusta saman verran pisteitä.

Möllicupin kokonaispisteet eli osakilpailujen yhteispisteet ratkaisevat cupin voittajat. Mikäli koirakot päätyvät samaan kokonaispistemäärään, lasketaan koirakot sijoitukset yhteen. Pienemmät sijoituspisteet saanut koirakko voittaa.

Möllicupissa palkitaan jokaisen kokoluokan paras koirakko. Voittajat palkitaan kiertopalkinnoilla, joiden kaiverruksesta voittajat huolehtivat itse. Kaiverrettu kiertopalkinto on palautettava viimeistään seuraavan vuoden möllicupin viimeisessä osakilpailussa.