Talven agilityepikset

Talven 2019 epikset:

 • Su 13.1., samalla MAH:n seuramestikset 2019
 • 7.2. MÖLLICUPin ensimmäinen osakilpailu
 • 6.3. MÖLLICUPin toinen osakilpailu
 • 16.4. MÖLLICUPin kolmas osakilpailu

Lisätietoja tulee lähempänä tapahtumia. Nopeimmin asiat päivittyvät seuran Facebook-sivuille.

EPÄVIRALLISTEN KILPAILUJEN SÄÄNNÖT

Kilpailuihin voivat osallistua kaikki agilityn harrastajat. Kilpailulisenssiä ei tarvita. Epävirallisissa kisoissa noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Koiran rokotustodistus esitetään ilmoittautumisen yhteydessä kisapaikalla. Koiran on oltava terve ja kisakuntoinen. Juoksuiset nartut eivät saa osallistua.

Kisoihin ilmoittaudutaan ennakkoon nettilomakkeella, jolloin kisamaksu 5 euroa/startti. Kisapaikalla ilmoittautuneiden kisamaksu on 10 euroa/startti. Kisamaksu maksetaan paikan päällä käteisellä. Suosittelemme tasarahaa.

Kilpailut, luokat ja ikärajat

Putkiralli (10 kk täyttäneet, ei kisanneet) ja seniorit (yli 7 vuotta)

Möllit juniorit (12 kk täyttäneet, ei kisanneet)

Kisaavat 18 kk täyttäneet

Putkiralliin voivat osallistua 10 kuukautta täyttäneet koirat. Junioreissa kisaavat ne koirat, jotka eivät ole vielä osallistuneet virallisiin kisoihin. Senioreissa voivat kisata yli 7-vuotiaiden koirien lisäksi myös eläköityneet agililtykoirat. Putkirallissa on pääasiassa avotunneleita. Lähtö- ja/tai maaliesteenä voi olla hyppyeste. Hyppyesteen rimankorkeus on 15 cm tai alle. Kilpailevat koirakko voi osallistua putkiralliin kisan ulkopuolella, mutta sen sijoittuessa koirakkoa ei palkita. Putkirallissa palkitaan ns. ristiin, eli kaikista kokoluokista palkitaan yhteensä viisi parasta koirakkoa.

Möllikisaan voivat osallistua kaikki 12 kuukautta täyttäneet koirat, jotka eivät ole vielä saaneet hyväksyttyä tulosta virallisista agilitykilpailuista. Kisaavat koirakot voivat osallistua mölliradalle kisan ulkopuolisina, sijoittuessaan koirakkoa ei palkita. Mölliradalla ei ole pujottelua, keinua tai rengasta. Hyppykorkeudet voivat olla alemmat kuin virallisissa kilpailuissa. Tuomari määrittelee radalle ihanne- ja maksimiajan. Mölliradalla koirakkoa ei hylätä, vaan jokaisesta hylkäykseen johtavasta virheestä tulee 10 virhepistettä. Tällaisia virheitä ovat esimerkiksi väärä rata tai ohjaajalla lelu/makupala kädessä. Tarvittaessa tuomari voi keskeyttää koirakon suorituksen. Syynä voi olla esim. koiran aggressiivisuus, ohjaajan epäasiallinen käytös koiraansa kohtaan tai se, että koira tekee tarpeensa radalle. Rata suoritetaan kilpailunomaisesti virallisia sääntöjä noudattaen. Koira voi osallistua myös todellista kokoaan alempaan kokoluokkaan, mutta sen sijoittuessa sitä ei palkita. Möllikisassa palkitaan viisi parasta koirakkoa ns. ristiin eli kokoluokasta riippumatta.

Kisaavien rata on tasoltaan kakkosluokan tasoinen. Kisaavien radalle voivat osallistua kaikki 18 kuukautta täyttäneet koirat. Kisaavien radalla on kolme kokoluokkaa: mini (alle 35 cm), medi (35 cm – 42.99 cm) ja maxi (43 cm tai yli). Kisaavien radat arvostellaan virallisten sääntöjen mukaan. Kisaavien radalla palkitaan viisi parasta koirakkoa ns. ristiin eli kokoluokasta riippumatta.

MÖLLICUPIN SÄÄNNÖT

Möllicup on tarkoitettu MAH:n koirakoille, jotka eivät ole saaneet hyväksyttyä tulosta virallisissa agililtykilpailuissa. Koiran on oltava vähintään 12 kuukauden ikäinen, terve ja kisakuntoinen. Ohjaajalla on oltava MAH:n lisenssi. Möllicupissa koira kisaa oikeassa kokoluokassaan. Rajatapauskoirilla ohjaaja voi päättää kokoluokan yhdessä tuomarin kanssa. Koiran on kisattava koko möllicupin ajan samassa kokoluokassa (mini, medi tai maxi).

Möllicupissa on kolme osakilpailua. Niissä noudatetaan möllikisojen sääntöjä, jotka löytyvät edellä olevasta tekstistä. Ratojen vaikeusaste kasvaa osakilpailujen myötä.

Möllicupin osakilpailussa jokaisen kokoluokan koirakot sijoitetaan paremmuusjärjestykseen tuloksen perusteella. Pisteet jaetaan seuraavasti:

  1. sija 10 pistettä
  1. sija 9 pistettä
  1. sija 8 pistettä
  1. sija 7 pistettä
  1. sija 6 pistettä
  1. sija 5 pistettä
  1. sija 4 pistettä
  1. sija 3 pistettä
  1. sija 2 pistettä
 1. sija tai enemmän 1 piste

Mikäli koirakot päätyvät samaan tulokseen, ne sijoittuvat samalle sijalle ja saavat kyseisestä osakilpailusta saman verran pisteitä.

Möllicupin kokonaispisteet eli osakilpailujen yhteispisteet ratkaisevat cupin voittajat. Mikäli koirakot päätyvät samaan kokonaispistemäärään, lasketaan koirakot sijoitukset yhteen. Pienemmät sijoituspisteet saanut koirakko voittaa.

Möllicupissa palkitaan jokaisen kokoluokan paras koirakko. Mini-, medi- ja maximestarit palkitaan kiertopalkinnoilla, joiden kaiverruksesta voittajat huolehtivat itse. Kaiverrettu kiertopalkinto on palautettava viimeistään seuraavan vuoden möllicupin viimeisessä osakilpailussa.